In 2024 blijft de populariteit van elektrische auto’s onder leaserijders stijgen, mede door strengere milieuregels en de groeiende vraag naar duurzame mobiliteitsoplossingen. Zowel bedrijven als particulieren kiezen steeds vaker voor elektrisch rijden, dankzij belastingvoordelen, lagere operationele kosten en het steeds groter wordende aanbod van modellen. Je bespaart met een lease kortom geld. Maar welke elektrische auto’s worden het meest geleaset? In dit artikel nemen we de meest geleasete elektrische auto’s van 2024 onder de loep en ontdekken we waarom juist deze modellen zo in trek zijn.

Voordelen leasen

Het leasen van een auto biedt tal van voordelen, vooral voor mensen die graag in een nieuwe, betrouwbare auto willen rijden zonder de financiële lasten van aanschaf en onderhoud. Bij private of zakelijke lease betaal je een vast maandelijks bedrag, waarin zaken zoals verzekeringen, wegenbelasting, onderhoud en reparaties zijn inbegrepen. Hierdoor heb je geen onverwachte kosten en weet je precies waar je aan toe bent. Daarnaast kun je na afloop van het leasecontract vaak eenvoudig overstappen op een nieuw model, waardoor je altijd in een moderne, goed uitgeruste auto rijdt. Ook is het voor bedrijven fiscaal aantrekkelijk om auto’s te leasen vanwege mogelijke belastingvoordelen en een betere kostenbeheersing.

Heb je echter een auto nodig voor slechts een aantal dagen of omdat je eigen auto gerepareerd wordt? Dan is een personenauto huren wellicht raadzamer.

Welke elektrische auto’s worden het meest geleaset?

In 2024 zijn er een aantal modellen die eruit springen als favoriet onder leaserijders, maar wat past bij jou? Merken zoals Tesla, met zijn Model Y, blijven populair dankzij hun prestaties, actieradius en uitgebreide laadnetwerk. Daarnaast zien we een sterke opkomst van merken als Kia met de EV6, die indruk maken met hun futuristisch design en geavanceerde technologieën. Ook de ID.4 van Volkswagen trekt veel aandacht door de veelzijdigheid en het ruime interieur. Hieronder vind je zeven de populairste elektrische leaseauto’s.

Volkswagen ID.4

De Volkswagen ID.4 is een grote en zeer duurzame auto. Het is de eerste elektrische SUV van het Duitse automerk. Na het succes van de ID.4 zijn ook de ID.5 en ID.7 verschenen. De ID.4 staat bekend om zijn ruime interieur, rijcomfort en mooie autonomie. De elektrische SUV heeft een actieradius van 520 kilometer.

Porsche Taycan

De Porsche Taycan is een van de duurdere, meest geleasete auto’s van het moment. De Taycan heeft een sportieve uitstraling en een prima rijcomfort. De auto is volledig elektrisch en heeft een actieradius van 505 kilometer. Verder staat de auto bekend om zijn snelle oplaadtijd: binnen 23 minuten is hij 80% vol.

elektrische auto's leasen

Tesla Model Y

Het Model Y van Tesla is een SUV met een scherpe prijs-kwaliteitverhouding. De auto heeft een actieradius van 533 kilometer en kan binnen een kwartier opgeladen zijn voor circa 240 kilometer rijtijd.

Volvo EX40

De Volvo EX40 staat bekend om zijn grote actieradius van 561 kilometer. Het is een grote en veilige elektrische wagen. Het valt onder de compacte SUV’s. Vroeger heette dit model de Volvo XC40 Recharge, omdat de elektrische wagens van Volvo zich kenmerken nu met de beginletter E.

BMW iX3

De BMW iX3 was de eerste BMW, die volledig elektrisch was. De auto levert echter niks in op de normale rijdynamiek en kwaliteit die eigen is aan BMW. Het uiterlijk van de iX3 heeft ook niet de normale uitstraling van een elektrische wagen, maar lijkt op de BMW X3. De BMW iX3 heeft een actieradius van 461 kilometer.

Audi Q4 e-tron

De Audi Q4 e-tron is een krachtige en sportieve auto om te leasen. Technische snufjes sieren deze wagen. Je kunt de auto zelfs uitrusten met verschillende accu’s, waardoor je de actieradius zelf in de hand hebt. De auto is kortom aan te passen op jouw rijgedrag.

Kia EV6

De Kia EV6 rijdt veel op de Nederlandse weg en dat is niet zonder reden. Het is een zeer modern automodel en heeft een grote actieradius van 528 kilometer. Bovendien laadt hij ook snel op; in achttien minuten zit je wel op 80%.